Putki- ja kylpyhuoneremonttiPäivitys putkiremontin ihanuudesta...

Kun ostettiin asunto 2009, oli meidän kylppäri ja vessa aikakapseli seitkyt luvulle.

Lattialla oli myrkynvihreä muovimatto, seinillä beige muovi jossa oli ruskeita heiniä😄

Pistorasioita oli kaks! Jep ja ihana ruostunut valkoinen amme. Muoviset peilikaapit pisteenä iin päälle... Elettiin muutama vuosi ja kun laatat alkoivat tippua niin tuli huoli vesieristeistä..tai niiden puuttumisesta. Päätettiin ryskäyttää kylppäriremppa. Uskomatonta mutta kosteutta ei löytynyt mistään!

Uudesta kylppäristä kerettiinkin nauttia 4 vuotta kun taloyhtiö päätti toteuttaa perinteisen putkiremontin. Käytännössä kaikki matalaksi ja uutta tilalle.

Nooh, mikäs siinä. Ihan ei innosta kuperkeikkaa heitelty..  Kylppäri oli musta valkoinen tuon neljä vuotta. Päätin että jotain ihan erinlaista sitten tällä kertaa.. 

Laattakaupoissa pyörin jälleen kerran koska tietenkään urakan tarjoamat laatat eivät miellyttäneet... Oli joko mustaa tai ruskeaa..

Itseni yllätin kun valitsin tehosteraidaksi isoa SINISTÄ kukkaa- en tykkää sinisestä yhtään🤔
Ajattelin että kyllästyisin näihin viikossa..
JÄRKI VALINNOISSA??

 
  Mutta ei- Siinä ne jättiläissinikukat vieläkin on ja en vieläkään ole kyllästynyt! Remontista jo puoli vuotta! Tietysti laattakoko oli eri kuin noissa valkoisissa joten oli pakko keksiä hätäratkaisu ja laittaa listat reunoille kehyksiksi. Listatkin jouduin ostamaan kahteen kertaan koska profiili ja koko ei ollut sopiva ekoissa..

Tehosteraidan paikka oli todella vaikea miettiä,ettei se olisi liian piilossa tai hyppäisi silmille. Meidän kylppärissä päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon koska edessä oli ikkunaa,tasoa,suihkua,peiliä,kuivausrumpua...


Pyykkikori oli tietysti uusittava myös😉

 Yritimme säilyttää vanhat (lähes uudet kalusteet). Noh, terve Stömsö! Vanhat suihkuovet meni rikki irroitusvaiheessa. Ostimme vastaavat ja tadaa,ne eivät mahtuneet koska seinä siirtyi sisäänpäin pari senttiä.

Huumorintaju alkoi olla koetuksella, olin onnellinen että olin lähtiessäni piirtänyt vanhoihin laattoihin suuren kirkkoveneen😂
Remppasuunnittelija ehdotti suihkuverhoa, sillä hetkellä olin valmis jo myymään kämppäni- se oli kuolemantuomio..

Lähdin klo.19.00 illalla starkkiin ja päätin että pois en lähde ennenkuin mulla on kotiin viemisiksi muuta kuin suihkuverho! Siinä se sitten vartissa tuli,taiteovi ratkaisu ja mikä maailiman paras erinomaisin mahtavin ja upein paniikkiratkaisu se olikaan! Siis pieneen tilaan ostakaa hyvät ihmiset nuo taiteovet. Nuo kääntyvät joka suuntaan nippuun menemällä ja ne saa hyvin pois tieltä. Hyvästi suihkuverho!


Muut kalusteet saatiin säilytettyä, ja entisen peilin sijasta otin peilikaapin koska tuota purkkia kertyy salakavalasti joka paikkaan.

Putkiremppa kokemuksena...
Ei koskaan enää.
Remonttisuunnittelu oli huonoa. Yksilöllisiä ratkaisuja ei kannata tehdä mutta niitä ei oltu myöskään suunnitelmissa huomioitu. Järjestys oli laadittu kylppärissä päältätäytettävälle pesukoneelle ja kun eh, meidän viisi henkisellä perheellä on massiivinen kuivausrumpu/pesukonejärjestelmä. Sen myötä suunniteltu järjestys ei toiminut ja kaikki piti piirtää uusiksi. Silloin suunnitellut kalusteet eivät mahtuneet ja oikeastaan kaikki meni uusiksi suunnitelmaan nähden. Tämä taas tuotti yllätyksiä ja paaaaljon lisäkustannuksia. Tietysti kustannuksia tuli myös siitä että 1,5 kk piti asua vuokralla. Edelleen asunnossa viimeistely töitä tekemättä.

Kivaa oli tietysti taas uusi,puhdas kylppäri mutta luulempa että haluan nyt eläköityä sinisten kukkalaattojeni kanssa😄

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikonloppu möksällä

Mökkikeittiö uuteen uskoon!

Tyynyliina