Mökkipihassa


Lähdin eilen möksälle kastelemaan kukkia. Ihan kuoleman partaalla ne olivatkin. Kuiva multa vain pölisi kuin Saharassa. Ajattelin tehdä maalaus hommia, mutta kukkien hyysäämiseksi se meni.

Olen löytänyt itsestäni wannabe puutarhurin. Rakastan vanhoja perennoja, joita tässä villiintyneessäkin pihassa putkahelee sieltä täältä muttei tietenkään sinne mihin haluaisin.

Olen tonkinut, kaivanut ja niittänyt,katkonut,raivannut ja repinyt hullun kiilto silmissä. 

Tästä seinän vierestä löytyi vanhat kukkapenkin rajat, jota pidensin ja tietysti kaivoin sekä laitoin uutta multaa. Nyt siinä kasvaa omat taimet; salkoruusua,asteria,malvaa,auringonkukkaa ja pitkin pihaa siirrettyjä esikoita.


Etualalla on pioni ja lilja. Pioni ollut nupullaan viikkoja;tais tykätä kyttyrää siirtämisestä...

Syreenin alla kasvoi heinä/sammal mönkäre joka pänni silmää. Kerran riivin sen paljaaksi kun halusin tietää mitä se on syönyt ja alta löytyi suuuuuri kivi. Siitä se ajatus sitten lähti...


Halusin siitä tommosen kivikkopenkin. Siinä on nyt patjarikkoa,sammalleimua ja suikeroalpia(?). Toisen kiven päältä kuskasin jotain keltaista kukkaa vielä lisäksi, joka paljastui keltamaksaruo
hoksi. Toivottavasti ne lähtee, tuo paikka jää vähän talon varjoon.. Vielä painin että laitanko katetta kevyesti vai en... Tässä on vielä kuva seinustalta jossa ei kasvanut vielä mitään. Aika ankee... Rakastan ennen ja jälkeen kuvia!


Pihalta löytyy aina jotain uutta. Keväällä löyty tää rengas ja mietin onko se uhka vai mahdollisuus...


No ihan selvä kukkapenkki! Harmikseni siinä ei ollut näkyvissä mitään vanhaa perennaa! Niimpä nakkasin sinne kehäkukan ja hajuherneen siemeniä. Ehkä saan sieltä jotain maljakkon?


Mulla on myös vuorenkilpiniitty. Ihan jäätävä! Tästä on varaa siirtää kuhan keksin mihin..


Tässä vielä kuvaa tuosta pihasta. Nuo pensaat on ihan kauheet ja kaipisivat alasleikkuuta. Ehkä sitte syksyllä?


Harmittaa kun ruohon keskelle ilmestyy harjaneilikkaa,kulleroa,lehtosinilatvaa ja muita söpöläisiä mutta en ole saanut niitä saalistettua penkkeihin.

Keväällä pihan valoittaa kevätesikot ja valkovuokot vallattomasti pitkin pihaa. Mä metsästän kukkia ja jotkut eläimiä..Harrastuksensa kullakin😉

Nautitaan helteistä ja muistetaan juoda☀️

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikonloppu möksällä

Mökkikeittiö uuteen uskoon!

Tyynyliina