Kakkukoristelua

 
Viimeinkin kakkukoriste alkaa olla valmis! Eihän siitä sellainen tullut kuin ajattelin, mutta ehkä se yhet juhlat menee... Ensimmäinen visio koristeesta oli vauva pötköttelemässä lumihiutaleiden päällä, mutta kuten huomaatte, kuvaan ilmestyi myös ruusu....tai siis toivottavasti huomaatte että se on ruusu...
 
 
Tuo vauvan maalaaminen ei onnistunut niin hyvin kun mielessäni sen näin... Kaikki lähti jo tuosta värisävystä. Sävynä oli ihonväri ja oli oikeesti ihan ruskeen oranssi! Ekasta vauvasta tuli oranssi ja tätä maalatessani lantrasin maalia vedellä todella reippaasti- hox: tukka on samasta purkista! Onneksi tein "varavauvan".
 
Kaikille niille, jotka innostui aiheesta ja haluaa kokeilla itsekkin taiteilijan lahjojaan, on tässä ifffoooo mun vauvasta, joka oli ensimmäinen jonka tein, mutta pieni kärpänen saatto purasta.Siis ei pelkkiin vauvoihin vain muutenkin tähän taiteenlajiin...:) 
 
Tämä vauva on tehty vaahtokarkin makuisesta kaulinta massasta. Ihan vapaalla kädellä muotoiltu, mutta muotteja on myös saatavilla ( jos haluat säästää aikaa, hommaa muotti). Erinomaiseksi apulaiseksi huomasin kertokäyttö lusikan.... Sen jälkeen kovetin hänet ja maalasin ihonvärisellä (ivory) pastavärillä. Väri levittyy aika epätasaisesti tähän massaan.. Ehkä nyt valitsisin sen persikan sävyn..Väriä kannatta laimentaa kyllä reippaasti vedellä.. Tummensin joitakin kohtia töpöttämällä väriä siveltimellä suoraan purkista- ja vastaavasti vaalensin joitakin kohtia töpöttämällä vedellä kostutetulla korvapuikolla...
 
Ruusun muotoilin sokerimassasta. Ensin kaulitsin ohuita siivuja niistä ja sitten muotoilin vauvan ympärille. Tomusokeria sormiin ja levyn alle kaulittaessa kun tarttuu muuten kiinni....
 
 
Lumihiutaleet voi tehdä sokerimassasta tai kaulintamassasta. Leikkureita saatavana verkkokaupoista miljoonia erimuotoja... Hirrrrrrrrrveeen käteviä. Tuo sininen on kimalletta ja ei oikeen päässyt kuvissa oikeuksiinsa. Nättiä, mutta en ehkä laitakkaan sitä omaan kakkuuni... Noita syötäviä kimalteita saa myös esim. leipurinputiikista..
 
Nää valkoiset sopii ehkä paremmin suklaakakun päälle..
 
Saapi nähä käynkö lopulta ostamassa kaupasta sen haikaran kakun päälle;)
 
Terkuin: Jauhopeukalo tartunnan saanut poropeukalo

Kommentit

 1. Pakko kommentoida, kun noita pa stavärejä oon jonnin verran käyttäny... Se pastavärihän itsessään ei ole suoraan purkista käytettävissä, mikäli haluaa oikean sävyn, vaan sitä tulisi vaalentaa valkoisella värillä. Näin ainakin kaikki ne pastat mitä itse olen käyttänyt. Lisäksi maalaus kannattaa suorittaa täysin kuivuneelle pinnalle, jos maalattavan massan pinta on vielä kostea, ei lopputulos useinkaan ole se mitä halutaan.
  Mutta hienon vauvan olet saanut aikaiseksi! Itsekin haluaisin tehtailla tämmösiä massakoristeita enemmänkin... :) No, ehkä taas vuoden päästä neidin synttärikakkuun... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitos kovasti kun kommentoit:) Ilimankos vauvasta tuli niin omituisen värinen. Minä googlasin asiaa monesta paikasta enkä missään törmännyt että värejä pitää sekoitella- eli kiiiitooosss. Ehkä seuraavasta tulee sitten ihan tämmöinen pohjoisen vaalea- eikä niin aasialaisen oloinen:) Näistä neuvoista viisastuneena kohti uusia haasteita ( täytän kohta taas 20 eli ehkä massailen sillon taas:) )

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viikonloppu möksällä

Mökkikeittiö uuteen uskoon!

Tyynyliina